Praznik glasbe v Mariboru 2018




Na letošnjem Prazniku glasbe v Mariboru se predstavlja tudi nova pridobitev, nastala v sodelovanju študentov Pedagoške fakultete in Fakultete za elektrotehnikov, računalništvo in informatiko v Mariboru!
Ob 18. uri bo v Pisarni KMŠ Maribor izvedena predstavitev spletne aplikacije Guide2Music, ki omogoča interaktivno spoznavanje glasbenih znamenitosti v Sloveniji.
Slovenija ima zelo bogato glasbeno zgodovino in znamenitosti, ki pa so žal pogosto prezrte tako med Slovenci, kot tudi med tujci. S projektom smo razvili mobilno aplikacijo Guide2Music, ki je namenjena vsem, ki bi si radi želeli ogledati in podrobneje spoznati glasbene znamenitosti Slovenije. Predstavlja interaktivni vodič, ki vas s pomočjo obogatene resničnosti pripelje do znamenitosti ter vam poda osnovne informacije o njej.
Pri projektu so sodelovali Slovenski glasbenoinformacijski center (SIGIC), Helikopterdesign, Pedagoška fakulteta Maribor ter Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko (FERI).
Vabljeni, da se nam pridružite na predstavitvi projekta, ki bo 21. 6. 2018 ob 18h v Pisarni KMŠ Mariboru in na kateri boste lahko tudi sami preizkusili aplikacijo.



Komentarji