Sodelovanje na študentskem simpoziju v Puli

PETI MEĐUNARODNI FORUM STUDENATA GLAZBENE PEDAGOGIJE 
Pula, 25.-26. 4. 2019



Poštovani/poštovana! Nakon uspješnih iskustava u organizaciji i realizaciji dosadašnjih četiriju foruma na kojima su sudjelovali studenti s raznih sveučilišta iz Hrvatske i inozemstva, Muzička akademija u Puli 25.- 26. 4. 2019. organizira Peti međunarodni forum studenata glazbene pedagogije. Pozivamo Vaše studente da sudjeluju u radu petog Foruma te svojim izlaganjima i konstruktivnim raspravama doprinesu njegovoj kvaliteti i uspješnosti.

 Tema Foruma: 

Kompetencije studenata glazbene pedagogije: teorijski i praktični aspekti 

Obrazloženje teme:

 Studij glazbene pedagogije koncipiran je na pedagoško-psihološkim, didaktičko-metodičkim, stručno-glazbenim te izvedbenim kolegijima. Uz redovitu nastavu klasičnoga usmjerenja provodi se istraživačka i projektna nastava, metodička praksa te brojne izvannastavne aktivnosti temeljene na različitim komplementarnim područjima glazbenog djelovanja i to putem nastupa, koncerata, ali i pisanja znanstvenih i stručnih radova, uređivanja zbornika i sl. Na taj način studenti stječu široki spektar kompetencija koje nadilaze stručno-pedagoške i u neposrednoj su vezi s radom koji ih očekuje nakon završetka školovanja. 

Profesija budućih učitelja i nastavnika pretpostavlja povezivanje i korištenje stečenih znanja, vještina i iskustava, povezivanje teorije i prakse te aktivno sudjelovanje u kreiranju suvremene škole, poticanje inovacija u nastavi te stremljenje k novim, originalnim stvaralačkim, pedagoškim i glazbenim rješenjima. Cilj Foruma je analizirati i prikazati koje kompetencije studenti stječu na matičnim institucijama te ukazati na primjere dobre prakse povezivanja različitih umjetničkih i teorijskih/znanstvenih kolegija i disciplina, a u svrhu unaprjeđivanja studentskih kompetencija. Organizacijski odbor Foruma čine studenti prve godine diplomskog studija Glazbene pedagogije te studenti četvrte godine preddiplomskog studija Glazbene pedagogije koji su zaduženi za sve etape realizacije. 

Na raspolaganju smo za Vaše upite i radujemo se susretu na Petom međunarodnom forumu studenata glazbene pedagogije.

 Dodatne informacije:  

Muzička akademija Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli osigurat će smještaj i hranu za dva studenta i jednog profesora. Smještaj je osiguran za dvije noći (24. 4.-25. 4.; 25. 4.-26. 4. 2019.). 

Rok za prijavu teme i sažetka: 15. 10. 2018. 

Rok za dostavu pisanoga rada: 31. 1. 2019. Rad treba imati pisanu suglasnost mentora čime se potvrđuje da je rad vođen i mentoriran od strane profesora s matične institucije. Slijedi recenzija rada od strane stručnjaka za pojedino područje. 


Uz srdačne pozdrave, Organizacijski odbor Foruma:

 Ema Ulemek (091/929 05 50) 
Tena Andrijević ( 099/861 53 64) 
Antonella Mendiković ( 091/946 74 76)
 E-mail: forum.studenata2019@gmail.com
 Koordinatorica Foruma: Dr. sc. Sabina Vidulin

Komentarji